Известие

Collapse
No announcement yet.

Подобрения на Alfa 147 1.9JTD 16V - идеи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

според мен най леко ще му е на двигателя с 13ки стоманени джанти
    JTD 105+

Comment

А бе фланци тряат за 13-ки, сложно става, ама виж едни 14-ки със 145 на 75 гума поне 10 годиша че да е по мека и да лепне по добре за асфалта...

Ако може такива глупави коментари да си ги запазиш за себе си .

Усилено валео може да сложа кат си замние тоя, така и така съм го платил.

Comment

Ама да не замине и маховика с него, че е демпферен.
        Mercedes S320 W220
        Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщение
          Усилено валео може да сложа кат си замние тоя, така и така съм го платил.
          Да, то е ясно че ще го оставиш доколкото издържи, но при мен от чисто нов съединител това бяха около 7-8 к км. Просто ти го казвам като съвет да си калкулираш + 500-600 лв с работата
          '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Е той като тръгне да заминава съединителя се усеща и се сменя няма да го карам като почне да приплъзва и няма да има проблеми уж, в краен случай едномасов ще се сложи .

ама мисля си ако не я настъпвам от ниските ще си изкара поне едно 10-15к км .

Comment

Да и ти си прав, дано изкара повечко, че при мен се е случвало (не често де) да я понастъпя от ниските и после ме светнаха, че не е много ок това.
              '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Ако Брембо апаратите са монтирани оригинално и с 305мм дискове - 16 цолова джанта с ЕТ<31 (Gtv/Spider 16ките) няма да опират апаратите в джантите, ако са като на 147 156 ГТ (ЕТ 40.5) ще опират със сигурност.
                Now: 156 2.5 V6 24V
                Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Как да е брембо засега няма да се слага.

Планки 20х20см ще стигнат ли като размер от тях да си направя за EGR-ра че не съм го мерил точно колко е голямо.

Имам едни такива на 2.5мм дебелина та да не купувам готови ще изрежа от тези.

Comment

Аз ще правя дистанционни фланци на 15 мм, че да влязат 16ките на Brembo апаратите
                    Mercedes S320 W220
                    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Планки 20х20см ще стигнат ли като размер от тях да си направя за EGR-ра че не съм го мерил точно колко е голямо.

С 20х20 см можеш и смукателя да запушиш.
                      Вече ако е мм, според мен ще са ти малки.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        С 20х20 см можеш и смукателя да запушиш.
                        Вече ако е мм, според мен ще са ти малки.
                        Планката която трябва да е между колектора и EGR-а не е ли по големичка, не съм го оглеждал точно и не мога да го преценя на око.
                        Иначе имам две такива планки с тоя размер и понеже в интернет не успях да намеря точни размери, ще сваля и по гарнитурата ще очертая за дупките и долу горе ще я заобля няма да е като рязана на лазер ама да върши работа е важното.

На този двигател става ли направо да го разкачам EGR-а и да не ме вкарва в авариен режим.

Comment

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                          Аз ще правя дистанционни фланци на 15 мм, че да влязат 16ките на Brembo апаратите
                          стига само брембо апаратите да са така излезли оригинално, а не да са хванати с преходници към шенкела
                          Now: 156 2.5 V6 24V
                          Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

С тези размери нямам идея що за ЕГР имаш.Но иначе ако не ти е извън земен ЕГР,ти трябва пластина с размер 70Х40Х2.5мм и по гарнитурата на клапана да си я оформиш.
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Зависи за коя планка става въпрос,

http://www.ebay.com/itm/EGR-BLANKING...item1e92556da6

Тази ми се струва по голяма от 70х40мм, най-вероятно бъркам де но капака не съм го отварял от няколко месеца да огледам като хората.
                              А другата която е на изходящия колектор ще трябва предполагам е по-малка
                              А иначе не съм казал че ЕГР-а ми е толкова голям а че просто имам две такива планки и дали ще стигнат като размери да си изработя.

И един по-належащ проблем понеже като я взех това ми е първата дизелова кола и като я закарах да ми сменят маслото казах да сложат това което от завода е предназначено като си мислех че в сервиза знаят кое е това..
                              Но вчера се загледах в бутилката която остана и гледам пише Selenia 20k 10W40 до колкото знам това се слага на бензиновите двигатели.
                              Пречи ли нещо че е карано така и възможно ли да е има нанесени щети по двигателя, минал съм почти 10к и като цяло доливах малко след като сменяха семеринга при скоростната кутия че беше протекъл. През другото време колкото пъти съм го проверявал не го е бутала.

Comment

Зависи за коя планка става въпрос,

http://www.ebay.com/itm/EGR-BLANKING...item1e92556da6

Тази ми се струва по голяма от 70х40мм, най-вероятно бъркам де но капака не съм го отварял от няколко месеца да огледам като хората.
                                А другата която е на изходящия колектор ще трябва предполагам е по-малка
                                А иначе не съм казал че ЕГР-а ми е толкова голям а че просто имам две такива планки и дали ще стигнат като размери да си изработя.

И един по-належащ проблем понеже като я взех това ми е първата дизелова кола и като я закарах да ми сменят маслото казах да сложат това което от завода е предназначено като си мислех че в сервиза знаят кое е това..
                                Но вчера се загледах в бутилката която остана и гледам пише Selenia 20k 10W40 до колкото знам това се слага на бензиновите двигатели.
                                Пречи ли нещо че е карано така и възможно ли да е има нанесени щети по двигателя, минал съм почти 10к и като цяло доливах малко след като сменяха семеринга при скоростната кутия че беше протекъл. През другото време колкото пъти съм го проверявал не го е бутала.
                                Аз говоря за тази пластинана /бялото картонче/,която слагам между тръбата и ЕГР-ра.Естествено дупката в средата е няма.
                                Attached Files
                                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X