според мен най леко ще му е на двигателя с 13ки стоманени джанти
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подобрения на Alfa 147 1.9JTD 16V - идеи?
Collapse
X
-
А бе фланци тряат за 13-ки, сложно става, ама виж едни 14-ки със 145 на 75 гума поне 10 годиша че да е по мека и да лепне по добре за асфалта...
Ако може такива глупави коментари да си ги запазиш за себе си.
Усилено валео може да сложа кат си замние тоя, така и така съм го платил.
Comment
-
Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщениеУсилено валео може да сложа кат си замние тоя, така и така съм го платил.'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Е той като тръгне да заминава съединителя се усеща и се сменя няма да го карам като почне да приплъзва и няма да има проблеми уж, в краен случай едномасов ще се сложи.
ама мисля си ако не я настъпвам от ниските ще си изкара поне едно 10-15к км .
Comment
-
Ако Брембо апаратите са монтирани оригинално и с 305мм дискове - 16 цолова джанта с ЕТ<31 (Gtv/Spider 16ките) няма да опират апаратите в джантите, ако са като на 147 156 ГТ (ЕТ 40.5) ще опират със сигурност.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Как да е брембо засега няма да се слага.
Планки 20х20см ще стигнат ли като размер от тях да си направя за EGR-ра че не съм го мерил точно колко е голямо.
Имам едни такива на 2.5мм дебелина та да не купувам готови ще изрежа от тези.
Comment
-
Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщениеКак да е брембо засега няма да се слага.
Планки 20х20см ще стигнат ли като размер от тях да си направя за EGR-ра че не съм го мерил точно колко е голямо.
Имам едни такива на 2.5мм дебелина та да не купувам готови ще изрежа от тези.
Вече ако е мм, според мен ще са ти малки.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеС 20х20 см можеш и смукателя да запушиш.
Вече ако е мм, според мен ще са ти малки.
Иначе имам две такива планки с тоя размер и понеже в интернет не успях да намеря точни размери, ще сваля и по гарнитурата ще очертая за дупките и долу горе ще я заобля няма да е като рязана на лазер ама да върши работа е важното.
На този двигател става ли направо да го разкачам EGR-а и да не ме вкарва в авариен режим.
Comment
-
Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщениеАз ще правя дистанционни фланци на 15 мм, че да влязат 16ките на Brembo апаратитеNow: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщениеКак да е брембо засега няма да се слага.
Имам едни такива на 2.5мм дебелина та да не купувам готови ще изрежа от тези.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Зависи за коя планка става въпрос,
http://www.ebay.com/itm/EGR-BLANKING...item1e92556da6
Тази ми се струва по голяма от 70х40мм, най-вероятно бъркам де но капака не съм го отварял от няколко месеца да огледам като хората.
А другата която е на изходящия колектор ще трябва предполагам е по-малка
А иначе не съм казал че ЕГР-а ми е толкова голям а че просто имам две такива планки и дали ще стигнат като размери да си изработя.
И един по-належащ проблем понеже като я взех това ми е първата дизелова кола и като я закарах да ми сменят маслото казах да сложат това което от завода е предназначено като си мислех че в сервиза знаят кое е това..
Но вчера се загледах в бутилката която остана и гледам пише Selenia 20k10W40 до колкото знам това се слага на бензиновите двигатели.
Пречи ли нещо че е карано така и възможно ли да е има нанесени щети по двигателя, минал съм почти 10к и като цяло доливах малко след като сменяха семеринга при скоростната кутия че беше протекъл. През другото време колкото пъти съм го проверявал не го е бутала.
Comment
-
Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщениеЗависи за коя планка става въпрос,
http://www.ebay.com/itm/EGR-BLANKING...item1e92556da6
Тази ми се струва по голяма от 70х40мм, най-вероятно бъркам де но капака не съм го отварял от няколко месеца да огледам като хората.
А другата която е на изходящия колектор ще трябва предполагам е по-малка
А иначе не съм казал че ЕГР-а ми е толкова голям а че просто имам две такива планки и дали ще стигнат като размери да си изработя.
И един по-належащ проблем понеже като я взех това ми е първата дизелова кола и като я закарах да ми сменят маслото казах да сложат това което от завода е предназначено като си мислех че в сервиза знаят кое е това..
Но вчера се загледах в бутилката която остана и гледам пише Selenia 20k10W40 до колкото знам това се слага на бензиновите двигатели.
Пречи ли нещо че е карано така и възможно ли да е има нанесени щети по двигателя, минал съм почти 10к и като цяло доливах малко след като сменяха семеринга при скоростната кутия че беше протекъл. През другото време колкото пъти съм го проверявал не го е бутала.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
Comment